- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de portocale este un desert racoritor si apetisant pe care il puteti prepara ca desert dupa o masa pe cinste.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr zahar
- 300 gr dulceata de portocale
- 8 oua
- 120 gr faina
- 1 lingura unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr zahar
- 2 plicuri gelatina granulata
- 1 portocala
- 4 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului separi albusurile de galbenusuri si freci spuma galbenusurile cu zaharul. Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.
- Ungi cu unt 2 tavi , imparti aluatul in ambele tavi si le coci 8-10 minute, la foc potrivit. Dupa ce le scoti din cuptor le lasi sa se raceasca si ungi una dintre foi cu dulceata si o rulezi sub forma de sul si o lasi sa se odihneasca. Tai rulada in felii de 8 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.
- Pentru prepararea umpluturii amesteci galbenusurile cu zaharul. Fierbi laptele si adaugi in el amestecul de galbenusuri. Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte cu galbenus. Bati frisca spuma, apoi o incorporezi si pe ea in crema.
- Decupezi doua cercuri din blatul ramas. Torni 1/3 din umplutura in vasul cu rondelele de rulada, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada si iarasi cerc de blat. Ornezi tortul cu frisca si felii de portocala, apoi il bagi la frigider cateva ore inainte de a servi.