Tort de biscuiti cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de biscuiti cu fructe este un tort usor de preparat,cu ingrediente comune, dar combinate in asa fel incat sa rezulte un desert de mare efect.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 600 gr biscuiti simpli
    • 200 ml lichior
    • 1 kg fragi/zmeura

    PENTRU CREMA:

    • 8 galbenusuri
    • 125 gr zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 500 ml lapte
    • 2 foi de gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Se unge cu unt o forma de tort cu peretii detasabili si se pune pe rand un strat de biscuiti sfaramati care se  stropesc cu lichior, apoi se pune un strat de fructe, alternand straturile pana s eumple forma, avand grija ca ultimul  strat sa fie de biscuiti.
  2. Se da forma deoparte pana se prepara crema. Se fraca  spuma galbenusurile cu zaharul tos si cu cel vanilat, apoi se adauga treptat laptele fierbinte. Se fierbe compozitia la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. cand compozitia este aproape rece se adauga gelatina inmuiata in putina  apa calduta si se toarna crema in forma peste starturile de biscuiti si fructe, lovind usor forma de masa ca sa se umple golurile.
  3. Se baga tortul la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu frisca sau cu glazura din ciocolata topita la bain-marie.

Recomandari

Torturi