- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata este un desert special recomandat mai ales impatimitilor de dulce si mai ales, de ciocolata.
Ingrediente
- 100 gr zahar
- 100 gr migdale sau miez de nuca
- 2 oua
- 1 varf de cutit scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr unt
- 100 gr ciocolata
- 50 gr faina
- 1 varf de cutit portocala zaharisita fina
- 100 ml rom
- ananas
- frisca
Instructiuni de preparare
- Se freaca foarte bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile si se bate bine, apoi se adauga migdalele, ciocolata,romul, faina si la final albusurile batute spuma, zaharul vanilat si scortisoara.
- Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi, sau se poate coace numai unul care apoi se taie in doua pe orizontala.
- Cand blatul este racit se umple cu o crema preferata de dvs, se decoreaza cu frisca si felii de ananas si se tine apoi la frigider 3-4 ore iainte de a fi feliat si servit.