Tort de ciocolata-varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata este preferatul tuturor pentru ca este dulce, aromat, gustos si usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr ciocolata neagra
    • 100 gr zahar tos
    • 50 gr faina alba de grau
    • 4 oua
    • 150 gr unt, la temperatura camerei
    • 100 gr faina de migdale
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 4 galbenusuri
    • 200 gr unt
    • 400 gr crema de ciocolata
    • 2 oua
    • 40 gr zahar pudra
    • 300 gr ciocolata neagra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 20 minute
Timp de fierbere 10 minute

  1. Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, iar ciocolata si untul se topesc.
  2. Se amesteca ciocolata topita cu galbenusurile frecate, se adauga cele doua feluri de faina si se amesteca. Se bat albusurile cu putina sare si se incorporeaza in compozitia de ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20 de minute, la foc moderat.
  3. Pentru crema, se topesc ciocolata si untul, si dupace se racesc putin, se adauga zaharul. Se adauga crema de ciocolata, apoi se pun ouale intregi si galbenusurile si se omogenizeaza.
  4. Se taie blatul in doua parti inegale si se umple in interior si exterior cu crema de ciocolata. Se lasa 2 ore la rece, apoi se serveste stropit cu sos de ciocolata.

Recomandari

Torturi