Tort de morcovi vanilat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de morcovi vanilat este un desert foarte gustos si aromat, plin de vitamine.

Ingrediente

     PENTRU BLAT:

    • 625 gr faina
    • 250 ml ulei
    • 500 gr zahar
    • 4 oua
    • 5 ml vanilie
    • 750 gr morcovi rasi, scursi
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite scortisoara un praf sare

    PENTRU CREMA:

    • 625 gr zahar pudra
    • 125 gr unt moale
    • 250 gr crema de branza
    • 5 ml vanilie

    PENTRU DECOR:

    • 8 miezi de nuca intregi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii

Timp de preparare 45 minute+50 minute coacere+4 ore asteptare

  1. Pentru blat, se amesteca intai ingredientele uscate si, separat, uleiul, zaharul, ouale si vanilia.
    Ingredientele uscate se amesteca intai cu acelea lichide si apoi se adauga morcovii rasi. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma rotunda si tapetata cu hartie de copt si se coace 50 de minute.
  2. Pentru crema, se mixeaza untul moale cu branza si apoi se adauga putin cate putin zaharul si vanilia. Se continua baterea pana la obtinerea unei creme spumoase.
  3. Blatul se taie in doua, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se asaza miezii de nuca (eventual usor rumeniti in cuptor) si se da tortul la rece pentru 4 ore.

Recomandari

Torturi