- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de morcovi vanilat este un desert foarte gustos si aromat, plin de vitamine.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 625 gr faina
- 250 ml ulei
- 500 gr zahar
- 4 oua
- 5 ml vanilie
- 750 gr morcovi rasi, scursi
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scortisoara un praf sare
PENTRU CREMA:
- 625 gr zahar pudra
- 125 gr unt moale
- 250 gr crema de branza
- 5 ml vanilie
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 45 minute+50 minute coacere+4 ore asteptare
- Pentru blat, se amesteca intai ingredientele uscate si, separat, uleiul, zaharul, ouale si vanilia.
Ingredientele uscate se amesteca intai cu acelea lichide si apoi se adauga morcovii rasi. Se toarna aluatul obtinut intr-o forma rotunda si tapetata cu hartie de copt si se coace 50 de minute.
- Pentru crema, se mixeaza untul moale cu branza si apoi se adauga putin cate putin zaharul si vanilia. Se continua baterea pana la obtinerea unei creme spumoase.
- Blatul se taie in doua, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se asaza miezii de nuca (eventual usor rumeniti in cuptor) si se da tortul la rece pentru 4 ore.