- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de vin cu sos englezesc este un tort rafinat rapid si care cu siguranta va va placea si dvs. Este genul de tort care este mult mai gustos daca e servit a doua zi.
Ingrediente
PENTRU TORT:
- 250 gr faina
- 250 gr unt
- 250 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 pliv drojdie
- 150 ml vin rosu
- 1 lingurita scortisoara pudra
- sare
PENTRU CREMA:
- 120 gr zahar
- 500 ml lapte integral
- 1 pastaie de vanilie
- 4 galbenusuri
Instructiuni de preparare
- Amesteca intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, zaharul, scortisoara, cacaua si putina sare.
- Bate ouale apoi incorporeaza-le in compozitia de unt. Adauga faina, zaharul vanilat, drojdia si, la sfarsit, vinul rosu.
- Amesteca bine compozitia si toarn-o intr-o tava rotunda unsa sau imbracata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul incins si coace-o timp de 45 de minute.
- Intre timp, prepara crema. Incalzeste laptele impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Bate intr-un castron galbenusurile cu zaharul si toarna laptele in fir subtire, amestecand continuu cu un tel.
- Pune crema sa fiarba la bain-marie, amestecand permanent pana cand sosul se tine de lingura (circa 5 minute). Ia vasul de pe foc si scufunda-l in apa rece.
- Tortul cand este gata se lasa sa se raceasca si se serveste insotit de aceasta crema.