- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aperitivul cu sunca este o reteta usoara pentru a prepara cele mai gustoase ciupercute umplute. Ciupercile sunt delicioase si foarte hranitoare, exista foarte multe moduri de a le gati, dar retetele de ciuperci umplute sunt cele favorite.
Ingrediente
- 10 ciuperci potrivite
- 1 ardei gras rosu
- 150 gr sunca presata
- 150 gr cascaval
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 felii de paine
- 2 oua
- 1 lingura patrunjel verde tocat fin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Ciupercile se curata de codite, se spala si se pun pe un servet la scurs. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata marunt, coditele tocate marunt si usturoiul zdrobit. Se calesc pana scade zeama lasata de coditele de ciuperci, dupa care se adauga ardeiul gras tocat marunt, suca presata taiata cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se adauga miezul de la cele 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine, apoi se adauga si cascavalul ras. Se pun ouale batute, patrunjelul verde tocat si se omogenizeaza bine.
- Se umplu ciupercile cu acest amestec, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc moderat.