- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Coltunasii cu branza de vaci pot avea forme diferite dar gustul este la fel de gustos.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr branza de vaci
- 2 oua
- sare
- 3 linguri zahar
- 50 gr unt
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat de taitei din 2 oua. Se intinde foaia de aluat si se taie in patrate de 5x5 cm.
- Se scurge branza de vaci in strecuratoare, se amesteca cu ouale, sarea, vanilia, 1 lingura de zahar si se freaca bine. Se pune pe fiecare patrat de aluat o lingurita de branza, se uda marginile patratului, se pliaza in forma de triunghi si se lipesc marginile presandu-le cu degetele.
- Se fierb coltunasii intr-o cratita cu multa apa si sare, la foc potrivit. Cand coltunasii s-au lasat la fund, se scot cu spumiera, se pun la scurs, se stropesc cu unt topit si se presara cu zahar. Se servesc fierbinti.