Coltunasi cu branza de vaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coltunasii cu branza de vaci pot avea forme diferite dar gustul este la fel de gustos.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 2 oua
    • sare
    • faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • sare
    • 3 linguri zahar
    • 50 gr unt
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se face un aluat de taitei din 2 oua. Se intinde foaia de aluat si se taie in patrate de 5x5 cm.
  2. Se scurge branza de vaci in strecuratoare, se amesteca cu ouale, sarea, vanilia, 1 lingura de zahar si se freaca bine. Se pune pe fiecare patrat de aluat o lingurita de branza, se uda marginile patratului, se pliaza in forma de triunghi si se lipesc marginile presandu-le cu degetele.
  3. Se fierb coltunasii intr-o cratita cu multa apa si sare, la foc potrivit. Cand coltunasii s-au lasat la fund, se scot cu spumiera, se pun la scurs, se stropesc cu unt topit si se presara cu zahar. Se servesc fierbinti.

Recomandari

Aperitive