- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele aperitiv sunt de mare efect deoarece el pot fi servite reci sau calde, chiar si a doua zi.
Ingrediente
- 220 gr faina
- 115 gr margarina +1 lingura pentru uns formele
- 1 plic praf de copt
- 100 gr sunca presata
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 100 gr cascaval sau telemea de oaie
- 1 ardei capia
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie cascavalul, sunca presata si ardeiul in cubulete si amesteca toate ingredientele intr-un vas.
- Unge forme de briose cu margarina, apoi pune in ele compozitia obtinuta, fara sa le umpli prea mult deoarece ele vor creste in cuptor.
- Da briosele la cuptor, la foc potrivit 15 minute, apoi scoate-le si serveste direct din forma sau le poti servi reci, date jos din forme.
- Poti umple briosele cu dovlecel, carne de pui fiarta, rosii uscate sau masline.