- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de naut sunt aromate, delicioase si foarte apetisante, ideale pentru zilele de post.
Ingrediente
- 300 gr naut
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite pudra de chimen
- 1/3 lingurita bicarbonat
- 1 ceapa
- 1 lingurita coriandru uscat
- 1 lingurita boia dulce
- piper
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Cu o seara inainte, se pun boabele de naut sa se inmoaie in apa calduta. A doua zi, se scurg de apa in care au stat, se trec prin jet de apa si se scurg.
- In mixer, se pun boabele de naut bine scurse, ceapa taiata mare, usturoiul, coriandrul si se maruntesc. Apoi se adauga pudra de chimen, boiaua, cicarbonatul si se potriveste gustul de sare si piper. Se mai da o tura la mixer pentru omogenizare, apoi cu mana trecuta prin apa rece se formeaza chiftele.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelele pana devin aurii si se scot pe servetele de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei, apoi se servesc.