Bruschette cu mozzarella si fenicul

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bruschette cu mozzarella si fenicul este un preparat delicios si aromat care poate fi servit atat ca aperitiv cat si ca fel principal.Este ideal pentru cei care tin regim, datorita continutului ridicat de vitamine si scazut de calorii.

Ingrediente

    • 1/2 bulb mic de fenicul
    • 1 dovlecel mic galben
    • menta proaspata
    • 1/2 portocala
    • sucul de la jumatate de lamaie
    • 3 linguri ulei de masline
    • 4 felii de franzela cu grosimea de 1 cm
    • 2 catei de usturoi taiati in jumatate
    • 125 gr mozzarella
    • sare si piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Cu un cutit ascutit se curata dovlecelul si bulbul de fenicul, apoi se spala si se taie fasii subtiri care se amesteca intr-un castron cu cateva frunze de menta proaspata tocate fin. Se adauga  portocala curatat de coaja si taiata felii subtiri si sucul de la lamaie.Se amesteca salata si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.S e toarna cateva picatirui de ulei de masline si se baga la frigider pentru cateva minute.
  2. Feliile de paine se  prajesc pe ambele parti pana cand incep sa se rumeneasac si se pun pe o farfurie. Se freaca o parte a fiecarei felii de paine cu jumatati de usturoi, luand alt catel de usturoi cand e nevoie.
  3. Se taie mozzarella felii care se asaza peste feliile de paine unse cu usturoi.In momentul servirii se pune peste mozzarella o lingura generoasa de salata de dovlecel cu fenicul si se stropeste cu ulei de masline.

Recomandari

Aperitive