- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateul din carne de iepure este un aperitiv vanatoresc foarte gustos si usor de preparat.
Ingrediente
- l muschi de iepure
- 4 oua fierte
- 4 linguri cu mustar
- 200 gr unt
- 1 morcov mic
- 1 radacina de patrunjel
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati carnea, spalati cu apa calduta, stergeti cu prosop curat, taiati bucati potrivit de mari pe care le puneti intr-un vas emailat cu 100 g unt.
- Peste carne radeti fin morcovul si radacina de patrunjel, acoperiti vasul si lasati sa fiarba in suc propriu. Lucrati la foc mic, iar dupa 1/2 ora, stingeti focul si raciti carnea.
- Fierbeti ouale 6 min, curatati-le de coaja si treceti-le pe razatoarea mica.
- Treceti carnea prin masina de tocat de doua ori. Amestecati: carnea, legumele calite si razatura de oua, omogenizati.Condimentati cu sare, piper si mustar, omogenizati iar.
Asezati pasta obtinuta peste untul ramas, frecat spuma si apoi frecati cu lingura de lemn amestecul pana cand obtineti un produs omogen si usor de tartinat.
- Puneti pateul la rece. Cand serviti, asezati o portie de pateu si inconjurati cu legume de sezon taiate felii si paine prajita. Este bun vinul alb sau rose.