- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guliile pane sunt aromate si gustoase, in acelasi timp, ele fiind bune mai mult reci.
Ingrediente
- 3 gulii mari
- 1 ou
- 3 linguri cu faina
- 175 ml apa
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Curatati guliile de coaja tare, taiati-le jumatati si puneti-le sa fiarba in apa care clocoteste. Dupa 10 min scoateti guliile din apa, lasati sa se raceasca, taiati felii de 2-3 cm grosime.
- Faceti un aluat de clatite din ou, faina, apa (sau sifon), sare, piper macinat. Omogenizati sa nu aiba cocoloase.
- Treceti feliile de gulii prin aluat si prajiti-le in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie.
- Serviti mancarea calda, langa salata de sezon sau langa legume crude.
- In uleiul ramas prajiti tije de patrunjel trecute prin aluat pentru decor.