Crochete de cartofi- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crochetele de cartofi este preparatul perfect, pe care il puteti servi rece ca aperitiv sau cald cu sos, ca fel principal.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi fainosi
    • 4-5 ficatei de pasare
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • 2 oua
    • 3-4 linguri cu pesmet
    • 200 ml ulei
    • 2 linguri cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati cartofii cu un burete aspru (nu de sarma), limpeziti-i sub jet de apa rece, puneti sa fiarba in apa calda acoperind vasul cu un capac. Dupa 25 minute, aruncati apa si lasati cartofii sa se raceasca 5-10 min, apoi  curatati-i de coaja si faramati cu furculita cartofii pe care ii strangeti in castron adanc.
  2. Curatati ficateii (puteti folosi toate maruntaiele unei pasari) si puneti in apa rece ca sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
  3. Scurgeti si spalati carnea, tocati-o marunt si rumeniti putin cu unt. Sarati usor, amestecati cu galbenus crud si  lasati deoparte. Framantati cartofii cu mana, dupa ce ati adaugat 1 lingurita cu sare si 1 lingura cu faina, pana obtineti un aluat neted.
  4. Presarati faina ramasa pe masa de lucru, intindeti cartofii in strat gros de 1 cm, acoperiti cu tocatura de ficatei si rulati aluatul in sul gros de 1-2 cm. Taiati bucati de 4-5 cm, treceti crochetele prin pesmet si rumeniti in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie ca sa nu aiba multa grasime.
  5. Serviti crochetele calde cu sos de rosii deasupra sau simple, langa fasole verde fiarta si scursa, mazare cu marar sau spanac tras in unt.

Recomandari

Aperitive