- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crochetele de cartofi este preparatul perfect, pe care il puteti servi rece ca aperitiv sau cald cu sos, ca fel principal.
Ingrediente
- 1 kg cartofi fainosi
- 4-5 ficatei de pasare
- 1 lingura cu unt
- sare
- 2 oua
- 3-4 linguri cu pesmet
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati cartofii cu un burete aspru (nu de sarma), limpeziti-i sub jet de apa rece, puneti sa fiarba in apa calda acoperind vasul cu un capac. Dupa 25 minute, aruncati apa si lasati cartofii sa se raceasca 5-10 min, apoi curatati-i de coaja si faramati cu furculita cartofii pe care ii strangeti in castron adanc.
- Curatati ficateii (puteti folosi toate maruntaiele unei pasari) si puneti in apa rece ca sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
- Scurgeti si spalati carnea, tocati-o marunt si rumeniti putin cu unt. Sarati usor, amestecati cu galbenus crud si lasati deoparte. Framantati cartofii cu mana, dupa ce ati adaugat 1 lingurita cu sare si 1 lingura cu faina, pana obtineti un aluat neted.
- Presarati faina ramasa pe masa de lucru, intindeti cartofii in strat gros de 1 cm, acoperiti cu tocatura de ficatei si rulati aluatul in sul gros de 1-2 cm. Taiati bucati de 4-5 cm, treceti crochetele prin pesmet si rumeniti in ulei incins. Scoateti pe servetele de hartie ca sa nu aiba multa grasime.
- Serviti crochetele calde cu sos de rosii deasupra sau simple, langa fasole verde fiarta si scursa, mazare cu marar sau spanac tras in unt.