- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de alune este un aperitiv dulce foarte indragit de copii.
Ingrediente
- 4 oua
- 50 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 2 linguri pesmet
- 150 gr alune rasnite
- 500 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
- Rece, se amesteca cu alunele, coaja de lamaie, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se bat
albusurile spuma si se inglobeaza in compozitie.
- Se tapeteaza o forma si se umple cu preparatul. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 35 de minute.