Budinca de alune- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de alune este un aperitiv dulce foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 50 gr unt
    • 150 gr zahar pudra
    • 2 linguri pesmet
    • 150 gr alune rasnite
    • 500 ml lapte
    • coaja rasa de lamaie
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.
  2. Rece, se amesteca cu alunele, coaja de lamaie, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se bat
    albusurile spuma si se inglobeaza in compozitie.
  3. Se tapeteaza o forma si se umple cu preparatul. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 35 de minute.

Recomandari

Aperitive