Budinca de conopida cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de conopida cu orez este un deliios preparat care poate fi savurat atat la micul dejun cat si la pranz. Budinca de conopida cu orez este delicioasa atat rece cat si calda.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 150 gr cascaval ras
    • 1 lingura faina
    • 200 gr orez
    • 80 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata conopida, se spala, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare. Se fierbe orezul in 600 ml apa.
  2. Intre timp,  se prepara sosul alb: se pune o lingura plina cu unt intr-o tigaie pe foc si cand untul s-a incalzit se adauga f aina. Se amesteca repede sa se incorporeze faina in unt, apoi se dilueaza cu apa din care a fiert conopida. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand, pana se ingroasa bine sosul. Se da la o parte de pe foc sa se raceasca, apoi se adauga cascavalul ras.
  3. Conopida se paseaza cu mixerul, iar piureul obtinut se amesteca cu orezul fiert, adaugand si sosul alb.
  4. Se unge o tava termorezistenta cu unt, se toarna compozitia, se presara cascaval ras si se introduce in cuptor sa se rumeneasca.

Recomandari

Aperitive