- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spiralele cu chimen sunt aperitivul perfect atunci cand aveti invitati. Servite reci spiralele sunt mai fragede si mai aromate.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 gr unt/margarina
- 100 ml lapte
- 50 gr smantana
- 4 oua
- 25 gr chimen
- 10 gr bicarbonat de sodiu alimentar
- sare
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pun 3 oua, laptele, smantana, putina sare, bicarbonatul, untul/margarina si se framanta bine pana se leaga aluatul.Se impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic alimentara si se baga la frigider 1 ora.
- Se intinde aluatul intr-o foaie de 5 mm grosime, se unge cu ou batut pe toata suprafata si se taie in fasii de 1 cm grosime si de 10 cm lungime. Fasiile de aluat se presara cu chimen si se rasucesc in mana, in forma de spirale, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc moderat.
- Spiralele cu chimen se servesc calde sau reci, a doua zi. Chimenul poate fi inlocuit cu seminte de susan sau mac, care se poate adauga si in aluat in momentul framantarii.