- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de oua este un preparat foarte gustos, pe care il puteti servi rece sau cald, la gustare, mic dejun sau desert.
Ingrediente
- 5 oua fierte
- 3 oua crude
- 300 ml lapte dulce
- 60 gr unt
- 50 gr zahar
- sare
- 1 1/2 lingura faina
Instructiuni de preparare
- Se pune untul intr-un castron si se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele treptat, amestecand bine. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia sosul de pe aburi, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile creude,putina sare, galbenusurile fierte si albusurile tocate marunt, incorporand la final albusurile crude, batute spuma tare.
- Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, apoi se introduce in cuptorul incins, cu focul mic. Sufleul se coace 30 de minute, fara sa desschideti usa cuptorului in primele 10 minute.