- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de smantana este un preparat foarte gustos si aromat, pe care il puteti servi la gustare sau la desert, alaturi de putin sos de ciocolata sau de o cupa generoasa de inghetata.
Ingrediente
- 250 ml lapte dulce
- 500 gr smantana groasa
- 4 oua
- 125 gr faina
- sare
- 100 gr zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se spala bine lamaia cu apa rece, apoi se da pe razatoare. Se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga smantana, laptele, putina sare, faina si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor.
- Intr-o forma unsa cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptorul incalzit, apoi se da focul mic, fara sa deschideti usa in primele 30 de minute.
- Cand este rumena si frumoasa, se scoate in cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate servi. Se mai pot adauga in compozitie stafide sau migdale pisate. Sufleul se poate coace intr-o tava mai mare sau in mai multe tavi mici, individuale.