- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de fragi este o budinca foarte buna si gustoasa, pe care o puteti servi atat la gustare cat si la desert.
Ingrediente
- 1 ligura unt
- 8 galbenusuri
- 100 gr zahar
- 1/2 franzela
- 100 ml lapte
- 200 ml vin
- 6 linguri dulceata de fragi
- 8 albusuri
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu 3 linguri de dulceafa de fragi. Se inglobeaza la urma albusurile batute spuma.
- Se unge forma cu unt si pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor timp de 30 de minute.
- Cand budinca e gata coapta, se face un sirop din 3 linguri de dulceata de fragi si 200 ml de vin. Siropul se toarna deasupra budincii si se da din nou la cuptor cateva minute.