Mere la cuptor- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merele la cuptor se prepara in multe feluri si cu multe condimente. Tocmai de aceea noi va oferim o reteta aparte pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti o gustare rafinata.

Ingrediente

    • mere
    • 300 ml lapte semidgresat
    • 5 oua
    • 90 ml tuica parfumata
    • sucul unei lamai
    • 100 gr indulcitor pudra
    • 30 g unt

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr miez de nuca

Instructiuni de preparare

  1. Merele se spala, li se taie un capacel si se scoate casuta cu samburi, apoi se stropesc cu sucul de lamaie care va impideica oxidarea.
  2. Tuica se amesteca cu 50 gr indulcitor si se pun merele sa stea in lichid aproxima­tiv 20 de minute.
  3. Intr-un vas, se pun laptele si restul indulcitorului, se lasa sa se ajunga la punctul de fierbere, se trage de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca. Se adauga ouale si se amesteca bine cu telul.
  4. Merele se umplu cu nucile maruntite la cutit si se asaza in vasul de copt uns cu unt. Se toarna laptele si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Recomandari

Aperitive