- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele la cuptor se prepara in multe feluri si cu multe condimente. Tocmai de aceea noi va oferim o reteta aparte pe care o puteti prepara ori de cate ori doriti o gustare rafinata.
Ingrediente
- 7 mere
- 300 ml lapte semidgresat
- 5 oua
- 90 ml tuica parfumata
- sucul unei lamai
- 100 gr indulcitor pudra
- 30 g unt
PENTRU UMPLUTURA:
Instructiuni de preparare
- Merele se spala, li se taie un capacel si se scoate casuta cu samburi, apoi se stropesc cu sucul de lamaie care va impideica oxidarea.
- Tuica se amesteca cu 50 gr indulcitor si se pun merele sa stea in lichid aproximativ 20 de minute.
- Intr-un vas, se pun laptele si restul indulcitorului, se lasa sa se ajunga la punctul de fierbere, se trage de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca. Se adauga ouale si se amesteca bine cu telul.
- Merele se umplu cu nucile maruntite la cutit si se asaza in vasul de copt uns cu unt. Se toarna laptele si se da la cuptor pentru 30 de minute.