- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fructele in sirop de verbina sunt foarte gustoase, iar acest desert este perfect in zilele calde de vara.
Ingrediente
- 1 litru apa pentru fiecare 500 gr zahar
- 3 linguri frunze uscate de verbina
- fructe: visine, caise, piersici, dupa gust
Instructiuni de preparare
- Se prepara intai siropul prin fierberea apei, zaharului si a frunzelor de verbina. Se lasa la fiert 5 minute, se trage vasul de pe foc si se lasa asa pentru 15 minute.
- Fructele se spala, visinele se lasa cu tot cu samburi, iar caisele se desfac de pe sambure. Fructele se pun in borcane. Se toarna sirop si se astupa borcanele.
- Borcanele cu fructe se pun la fiert intr-un vas mare cu ziare si se lasa 15 minute, daca sunt visine, sau 30 de minute, daca sunt caise. Apoi, se lasa borcanele in vas sa se raceasca.