Budinca de malai cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de malai cu ciuperci trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 250 gr malai
    • 250 gr ciuperci
    • zeama de la 1 lamaie
    • 100 gr sos de rosii
    • 100 gr unt
    • 2 cepe
    • 1 lingura faina
    • patrunjel verde tocat
    • 750 ml apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune intr-un vas apa cu putina sare si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca se toarna malaiul, se adauga o ceapa tocata fin si patrunjelul tocat foarte marunt, apoi se amesteca bine compozitia pana se obtine un fel de mamaliga. Se asaza vasul cu mamaliga la bain-marie si se lasa 1 ora.
  2. Se spala bine ciupercile si se taie feliute, api se calesc in unt, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa pe foc mic sa se inabuse bine, pana scade zeama lasata de ciuperci. Se adauga faina, cealalta ceapa tocata marunt si patrunjel verde, se toarna 100 ml de apa si se lasa sa fiarba.
  3. Se rastoarna budinca de malai pe o farfurie mai mare, se asaza deasupra ciupercile si sosul de rosii fierbinte, apoi se poate servi.

Recomandari

Aperitive