Budinca de mere si prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de mere si prune este un preparat atat de gustos, incat il puteti servi la micul dejun, la gustare sau chiar si la desert.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 150 gr unt
    • 500 gr mere
    • 250 gr caise
    • 3 oua
    • 200 gr faina
    • 500 gr prune
    • 100 gr zahar
    • sirop de fructe

Instructiuni de preparare

  1. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele in fir subtire, amestecand energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Dupa ce ati incorporat laptele adaugati zaharul, amestecati bine, apoi dati cratita la o parte si lasati sa se raceasca.Se adauga galbenusurile treptat si se amesteca dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma.
  2. Merele spalate se taie felii si se presara peste ele zahar. Prunele se spala si se taie in doua. Se unge cu unt o forma termorezistenta, se asaza un start de sos, unul de prune si iar un strat de sos si unul de mere, repetand straturile pana se umple forma. Pe ultimul strat  de sos se asaza felii de caise.
  3. Se introduce vasul la cupto ca se coaca, apoi se serveste budinca cu sos de fructe.

Recomandari

Aperitive