Budinca de gris- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de gris este un aperitiv perfect pentru micul dejun, pentru ca este aromat, dulce si pe placul tuturor, inclusiv al copiilor.

Ingrediente

    • 300 gr gris
    • 750 ml lapte
    • zahar
    • 3 oua
    • sare
    • 20 gr unt
    • 1/2 baton de vanilie
    • visine fara samburi
    • portocale din dulceata

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma tare albusurile, se adauga in ploaie grisul si se bate continuu. Se aduaga pe rand galbenusurile cate unul si se bate bine compozitia, apoi se adauga putina sare, boabele de visine si coji de portocale din dulceata, amestecand usor.
  2. Se unge cu un o forma termorezistenta, se toarna compozitia in ea, apoi se baga la cuptor sa se coaca.Cand budinca s-a copt se toarna laptele fierbine in care s-a adaugat zahar si vanilie. Se mai lasa la cuptor cat sa se absoarba laptele, turnand la final deasupra putin zahar ars.

Recomandari

Aperitive