- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele de pui cu legume pot fi servite la orice ora din zi:la micul dejun pentru un bun inceput al zilei, la pranz pentru un plus de energie sau la cina pentru o masa relaxanta dupa o zi de munca.
Ingrediente
- 250 gr piept de pui dezosat
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov fiert
- 4 ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri cascaval ras
- 2 linguri unt
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala pieptul de pui sub jet de apa, se usuca cu prosoape absorbante, apoi se taie fasii sau cuburi si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se incinge untul intr-o tigaie, apoi se adauga bucatile de piept de pui si se calesc 2-3 minute pe toate partile. Se adauga ciupercile taiate felii, ardeiul gras taiat fasii si se calesc in continuare, pana scade zeama lasata de legume. Se adauga morcovul fiert taiat cuburi si se condimenteaza, dupa gust, cu sare piper si usturoi, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se fac patru clatite mari si un pic mai sarate, apoi se lasa sa se raceasca. Se asaza fiecare clatita pe farfuria de servit, se presara cascaval ras apoi se acopera cu umplutura, dupa care se pliaza.
- Clatitele se servesc caldute, presarate cu patrunjel verde tocat fin.