Ciuperci umplute cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu orez poate fi si un punct de pornire pentru o mancare delicioasa, daca alaturi pui si o lingura de sos bechamel.Desi e o reteta rapida, mesenii vor crede ca e o delicatesa...

Ingrediente

    • 10 ciuperci cu palarie mare
    • 3 oua
    • 150 gr orez
    • 1 ceapa
    • 100 gr unt
    • marar verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se  curata ciupercile de codite, se spala bine sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs pe un servet absorbant. Intr-un vas se pune la incins putin unt, in care se caleste ceapa tocata, coditele de la ciuperci tocate marunt, adaugand apoi orezul spalat si scurs bine de apa. Se lasa sa se caleasca impreuma 2-3 minute, apoi se adauga apa calda cat  sa acopere orezul si se fierbe la foc mic.
  2. Cand a scazut iar apa, iar orezul s-a umflat suficient, adaugi sare si piper si il dai deoparte sa se racoreasca.
  3. Din 2 oua se face o omleta pe care o faramitezi marunt cu furculita, apoi  o incorporezi in orez, adaugi mararul tocat apoi adaugi oul ramas batut bine. Cu aceasta compozite umpli ciupercile si le pui intr-o tava unsa cu unt, apoi le bagi in cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc potrivit.
  4. Ciupercile se servesc calde alaturi de o salata de cruditati.

 

Recomandari

Aperitive