• Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bulzul este un preparat delicios pe care il veti intalni mai ales in zonele de munte, unde lactatele sunt proaspete si gustoase.

Ingrediente

    • 1,5 litri lapte
    • 200 gr unt
    • 100 gr smantana
    • 400 gr malai
    • 300 gr branza de vaci
    • oua fierte tari
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune laptele la fiert, se adauga sarea si, cand a fiert, se pune malaiul in ploaie, amestecand inca 10 minute, la foc mic.
  2. Se rastoarna compozitia pe un fund de lemn si se taie cuburi care se umplu cu branza amestecata cu jumatate din cantitatea de unt si se introduce un ou fiert. Se rotunjesc bucatelele de balmos, se ung cu unt, se pun intr-o tava tapetata cu unt si se introduc in cuptor.
  3. Bulzul de  serveste cald, cu smantana.

Recomandari

Aperitive