- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de mac trebuie sa o incercati macar o data ca sa vedeti ca este delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 200 gr mac rasnit
- 4 oua
- 3 linguri pesmet fin
- 4 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 50 gr unt
- vanilie
- 2 linguri nuca rasnita
- sirop de fructe din dulceata
Instructiuni de preparare
- Se freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa.
- Macul pisat se fierbe cateva minute in lapte si se amesteca cu pesmetul si nucile. Se inglobeaza albusurile batute spuma.
- Se toarna compozitia intr-o forma tapetata si se coace in cuptor, in bain-marie, timp de 50 de minute. Se serveste calda, cu sirop de fructe din dulceata.