- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de mere este foarte dulce si aromata. daca doriti sa ii oferiti o tenta de originalitate, puteti adauga putina scortisoara macinata.
Ingrediente
- 250 gr felii de paine
- 100 gr stafide
- 800 ml lapte
- 4 oua intregi
- 75 gr zahar
- sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 200 gr feliute de mere
- pesmet
- 60 gr migdale prajite si macinate
Instructiuni de preparare
- Se curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere presarat cu stafide si migdale.
- Se prepara un sos din lapte, zahar, oua, sare si razatura de lamaie si se toarna peste compozifia din forma. Se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
- Se poate face un sirop din cojile de mere care se fierb cu 2 pahare de apa si 250 gr zahar. Cand sunt fierte, cojile se trec prin sita si se obtine un sirop care se serveste cu budinca.