Budinca de fructe uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de fructe uscate este reteta unui mic dejun plin de vitamine, fibre si este foarte sanatoasa.

Ingrediente

    • 3 galbenusuri
    • 100 gr pesmet
    • 1/2 lingurita drojdie uscata
    • scortisoara macinata
    • 50 gr miez de nuca
    • 100 gr unt
    • 50 gr caise uscate
    • 50 gr zahar
    • 50 gr smochine
    • 3 albusuri
    • 1 lingura unt pentru uns forma

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca untul crema cu zaharul intr-un castron. Se aduga galbenusurile si se amesteca totul pentru a obtine o crema fina.
  2. Intr-un vas se amesteca pesmetul cu drojdia, scortisoara si miezul de nuca maruntit. Se inglobeaza amestecul in crema de unt cu galbenusuri si se obtine un aluat moale. Se taie marunt caisele, smochinele si se pun in aluat. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluat.
  3. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se baga la cuptor pentru 30 de minute. Se serveste cald.

Recomandari

Aperitive