- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Burgerii cu pui mere si verdeturi sunt foarte aromati si gustosi, fiind aperitivul perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 340 gr carne de pui tocata
- 1 ceapa rosie tocata fin
- 2 linguri pesmet
- 2 mere cu coaja verde
- 1 lingura salvie tocata
- 2 lingurite de cimbru proaspat tocat
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
PENTRU SERVIT:
- 1 lingura miere
- 3 linguri mustar
- 4 chifle
Instructiuni de preparare
- Amesteci carnea tocata cu ceapa, pesmetul, merele rase, verdeturile tocate, sare si piper dupa gust si amesteci bine. Iti umezesti bine mainile si imparti mixtura in 4 parti egale, pe care le modelezi ca pe burgeri. ii lasi la rece timp de 1 ora, sa se intareasca.
- Intr-o tigaie neaderenta incingi uleiul, pui burgerii si ii prajesti la foc mediu pana se rumenesc. Apoi reduci focul si ii lasi la prajit pana ce sunt patrunsi bine, circa 20 de minute in total, iar din cand in cand ii intorci.
- Intre timp, amesteci mierea cu mustarul. Tai chiflele si intinzi mixtura pe suprafata superioara a chiflei. Asezi burgerii in chiflele taiate si ii consumi.