- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu somon si marar sunt foarte aromati si gustosi, si ii puteti servi atat calzi cat si reci ca gustare la micul djun.
Ingrediente
- 8 cartofi mijlocii
- 25 gr unt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura capere in otet
- 100 gr masline
- 20 ml ulei de masline
- 125 gr file de somon afumat
- 150 gr cas sau telemea proaspata de vaca
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Spala bine cartofii, sterge-i cu un servet, apoi unge-i cu un strat fin de ulei si presara-i cu sare. Pune toti cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i in cuptorul incins, aproximativ 1 ora, pana se patrund.
- Dupa ce s-au racit, ii tai in jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indepartezi o parte din miezul cartofilor, pe care il poti folosi ulterior, la prepararea chiftelutelor. Trebuie sa obtii barcute de cartofi cu peretii grosi de aproximativ 1 cm.
- Topesti untul, il amesteci cu restul de ulei, putina sare si piper, dupa gust, si cu amestecul obtinut ungi interiorul cartofilor. Barcutele de cartofi ii asezi intr-o tava, cu taietura in sus si ii coci 15 minute, la foc mediu.
- Intre timp, tai somonul afumat in fasii inguste si ii amesteci intr-un castron cu 3/4 din mararul tocat, zeama de lamaie, branza rasa si caperele scurse.
- Scoti cartofii din cuptor si ii umpli cu amestecul preparat. Serveste-i calzi, decorati cu fire de marar si rondele de masline.