Cartofi in coaja cu crusta de sare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofi in coaja cu crusta de sare sunt aromati si gustosi, numai buni pentru o gustrare sau c garnitura.

Ingrediente

    • 100 gr sare grunjoasa
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 75 gr unt
    • 800 gr cartofi noi

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg cartofi sanatosi, se spala bine, in mai multe ape, astfel incat sa nu mai ramana praf sau noroi pe ei.
  2. Cat sunt inca uzi cartofii, se tavalesc prin sare grunjoasa, astfel incat sa fie acoperiti uniform, ca o crusta. Se asaza pe plita, in cuptor, si se lasa sa se coaca la foc potrivit, intorcandu-i din cand in cand.
  3. Cartofii se incearca cu cutitul si, cand acesta intra usor in ei, inseamna ca sunt copti. Se scot, se asaza pe un platou, se taie in jumatati si se servesc calzi, cu cate un cubulet de unt, ornat cu patrunjel verde, tocat fin.

Recomandari

Aperitive