- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Hribii pane sunt deliciosi si plini de vitamine, ideali in zilele de post.
Ingrediente
- 500 gr hribi sau 6-8 hribi mari
- 200 ml apa minerala
- 6 linguri cu faina
- usturoi
- sare
- marar tocat
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti hribii de frunze si nisip, inlaturi partea coditelor care a stat in pamant si le separi. Speli in mai multe ape si fierbi hribii in apa cu sare si zahar. Ii scoti si-i scurgi dupa 10 minute, ii tai felii groase pe care le treci prin aluat (1 cana de apa minerala si 4 linguri de faina) in care ai amestecat usturoi pisat si un praf de sare.
- Fiecare felie de hrib o treci prin faina, apoi prin aluat. Prajesti in ulei incins, scoti pe o farfurie pe care o decorezi cu crengute de marar si legume de sezon, si servesti cu paine proaspata.