- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea icre este plina de fibre si este delicioasa si satioasa, perfecta pentru zilele de post din an.
Ingrediente
- 250 gr fasole
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 150 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea, o speli, o lasi o noapte intreaga acoperita cu apa rece si o pui la foc cu apa proaspata. Arunci apa dupa doua-trei clocote, umpli cu trei masuri de apa. Fierbi la foc domol cu 1 morcov si 1 pastarnac.
- Cand fasolea este bine fiarta tragi oala de pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care treci totul prin sita.
- Toci ceapa marunt, presari cu sare, speli cu apa rece, scurgi si o amesteci cu fasolea.Adaugi uleiul ca la maioneza, lucrand cu o lingura de lemn. Potrivesti de sare si o asezi pe o farfurie mare, in forma de piramida. Ornezi cu felii de legume de sezon si servesti cu paine prajita.