- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofi prajiti cu salata de varza acra sunt buni calzi sau reci, la orice masa din zi.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 ml ulei
- sare
- usturoi tocat
- 1 varza acra
- chimen pisat
- 2 linguri cu ulei de masline
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati cartofii, ii taiati felii, ii spalati, ii taiati apoi betisoare sau felii subtiri, spalati-i din nou si lasati-i sa se scurga in sita. Dati un praf de sare pe ei, ii prajiti in ulei fierbinte, si-i scoateti pe servetele cand s-au rumenit. ii stropiti cu sos de usturoi si-i serviti alaturi de salata de varza acra.
- Salata o faceti din varza spalata si tocata fin, amestecata cu chimen pisat si stropita cu ulei de masline.
- Serviti cu paine proaspata sau cu mamaliguta rece.