Cartofi taranesti cu carne tocata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii taranesti cu carne tocata este un preprat foarte gustos si satios pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 50 gr kaizer/costita
    • piper macinat
    • chimen
    • 10 castraveciori murati
    • 200 gr smantana
    • 1 kg cartofi
    • 2 cepe
    • boia dulce
    • 5 linguri ulei
    • 500 gr carne tocata
    • 3 fire de ceapa verde sau un fir de praz
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, timp de 30 de minute. Dupa ce cartofii s-au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
  2. Kaizerul se taie cubulete, castraveciorii se taie sferturi sau rondele, iar cepa/prazul se toaca maruunt.
  3. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se rumeneste kaizerul, carnea tocata si cartofii scursi. Se lasa sa se rumeneasca, apoi se adauga ceapa, prazul, condimentele si la final smantana, amestecand usor sa nu sfarame cartofii.
  4. Preparatul se serveste  alaturi de castraveciori murati.

Recomandari

Aperitive