Paine felii cu masline tocate si foi de andive

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea felii cu masline tocate si foi de andive este preparatul perfect pentru un mic dejun delicios si gustos.

Ingrediente

    • 1 franzela sau 1/2 paine de casa feliata
    • 20 masline
    • 2 frunze uscate de busuioc sau menta
    • 1 andiva
    • 1 rosie
    • 1 ardei gras
    • 2 fire ceapa verde

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se taie painea felii si se asaza pe un platou mare. Se curata rosia si se trece pe razatoare. Pulpa de rosie se intinde pe feliile de paine. Deasupra se presara busuioc sau menta faramitata, se imprastie peste tot frunze tocate de ceapa verde si felii de masline.
  2. Se decoreaza cu felii de ardei gras fiecare felie de paine. Se asaza pe farfuriile de servit felii de paine si frunze intregi de andive. Se serveste alaturi de cacao fierbinte.
  3. Cacao fierbinte pentru 1 pers.: intr-o ceasca se pun 1 lingurita cu praf de cacao si 2 lingurite cu zahar. Se freaca spuma folosind o lingurita din inox cu putina apa, dupa care se pune apa clocotita. Se amesteca incet pana la dizolvarea zaharului si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive