- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sardelele cu ceapa si patrunjel tocat sunt perfecte pentru un aperitiv de dupa amiaza.
Ingrediente
- 1 cutie de sardele (conserva)
- 1 salata verde (sau frunze de bob)
- patrunjel tocat
- 1 ceapa de apa sau 4-5 fire de ceapa verde
- 1/2 lamaie
- legume de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Se scot sardelele din conserva, se spala cu apa calduta si se curata de oase. Se desfac in doua si se stropesc cu lamaie.
- Se spala salata frunza cu frunza, se asaza circular in cupe mici, apoi se pun sardelele amestecate cu ceapa tocata fin.
- Peste amestecul de peste si ceapa se presara verdeata tocata.
- Se serveste totul ca aperitiv alaturi de felii de legume de sezon, gulii, napi sau castraveti verzi timpurii.
- Painea proaspata se feliaza, iar vinul alb este servit la temperatura camerei.