- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Iti propunem o reteta inedita, dar simplu de preparat: chec aperitiv cu branza. Cei dragi vor fi incantai sa descopere un fel de mancare pe cat de nou, pe atat de gustos. Checul aperitiv cu branza nu necesita atat de multa maiestrie si este si delicios!
Ingrediente
- 200 gr boabe de mazare proaspata
- 150 gr piept de pui fiert
- 1 morcov
- 2 linguri boabe de porumb dulce din conserva
- 1/2 ardei gras verde
- 200 gr branza telemea de oi
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 1 lingura smantana groasa
- 2 linguri maioneza
- 10 gr gelatina
- 1 lingurita patrunjel verde tocat
- 1 lingurita marar tocat
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert mazarea si morcovul curata de coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata se scurg de apa si se taie morcovul cubulete care le pui inrt-un castron
- Se adauga pieptul de pui taiat fasii, ardeiul gras curatat si taiat cubulete si porumbul dulce. Se amesteca compozitia si se baga la frigider timp de 10 minute.
- Separat, mixezi telemeaua cu branza proaspata si cu maioneza, adaugand pe rand smantana, verdeata, sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit se adauga gelatina inmuiata in putina apa rece si topita la bain-marie.
- Se toarna compozitia de branza peste cel cu legume si se omogenizeaza amestecul. Torni compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu folie alimentara,, apoi bagi tava la frigider cateva ore, eventula peste noapte, casa se intareasca. Checul se serveste taiat felii la aperitiv.