Chec cu mazare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul cu mazare este un aperitv apetisant cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.

Ingrediente

    • 300 gr mazare congelata
    • 7 gr drojdie uscata
    • 100 gr branza telemea
    • 100 ml lapte
    • busuioc
    • 180 gr faina
    • 3 oua
    • 100 ml ulei de masline
    • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron cerne faina cu drojdia. Separat, bate ouale cu uleiul, laptele, sare si piper, apoi amesteca cele doua compozitii.
  2. Incorporeaza branza rasa, mazarea si verdeata, amesteca bine si toarna compozitia obtinuta intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
  3. Coace checul 40-50 de minute, apoi lasa-l sa se raceasca in forma dupa care il poti felia si servi.

Recomandari

Aperitive