- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu mazare este un aperitv apetisant cu care puteti oricand sa ii surprindeti pe cei dragi.
Ingrediente
- 300 gr mazare congelata
- 7 gr drojdie uscata
- 100 gr branza telemea
- 100 ml lapte
- busuioc
- 180 gr faina
- 3 oua
- 100 ml ulei de masline
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron cerne faina cu drojdia. Separat, bate ouale cu uleiul, laptele, sare si piper, apoi amesteca cele doua compozitii.
- Incorporeaza branza rasa, mazarea si verdeata, amesteca bine si toarna compozitia obtinuta intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
- Coace checul 40-50 de minute, apoi lasa-l sa se raceasca in forma dupa care il poti felia si servi.