- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de legume cu tocatura de soia este un preparat de post, aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 3 cartofi fierti
- 100 gr tocatura de soia
- 1 felie de paine veche
- 1 morcov crud
- 2 linguri cu bulion de rosii
- verdeata tocata congelata
- sare
- piper macinat
- 200 ml ulei
- 2-3 linguri cu pesmet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ora
- Fierbeti tocatura de soia cu apa calda cat s-o acopere. Dupa 10 minute, scurgeti apa si treceti soia intr-un castron adanc.
- Treceti cartofii fierti pe razatoarea fina, amestecati cu soia, adaugati o felie de paine inmuiata in apa si faramitata, cu morcovul trecut pe razatoarea mica cu bulionul de rosii, verdeata tocata, sare si piper macinat. Framantati amestecul cu mana 3-4 minute.
- Intindeti pesmetul pe planseul de lucru sau pe un fund de lemn, puneti amestecul de legume si soia, rulati prin pesmet si modelati chiftele potrivit de mari,apoi prajiti-le in ulei fierbinte.
- Scoateti chiftelele pe un platou decorat cu legume murate si serviti-le calde, langa paine prajita.