- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de praz sunt delicioase si satioase, fiind mult mai aromate daca sunt servite reci.
Ingrediente
- 4 fire de praz (numai partea alba)
- 2 cartofi
- 1 felie de paine
- sare
- piper
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 200 ml ulei
- patrunjel verde tocat
- 1/2 lamaie
- legume de sezon
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti prazul de partea verde, tai bucati mari partea alba si le pui sa fiarba in apa calda cu sare, impreuna cu doi cartofi curatati si taiati felii.
- Sarezi dupa ce legumele dau in clocot, si lasi sa fiarba 30 de minute, apoi strecori legumele, pastrezi supa si le amesteci cu o felie de paine inmuiata in apa rece, sare si piper
- Framanti cu mana cateva minute, intinzi sul pe planseul infainat, tai felii groase de 2 cm. Treci prin pesmet si leprajesti in ulei incins.
- Scoti chiftelele pe servetele, apoi le treci pe platou. Decorezi cu crengute de patrunjel, servesti cu muraturi sau cu legume de sezon. Daca preferi, stropesti chiftelele cu lamaie si pastrezi numai crengutele de patrunjel, fara muraturi.