- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru cei care sunt indragostiti de bucatarie asiatica chiftelutele asiatice cu creveti este exact ceea ce trebuie pentru a le satisface pe deplin dorinta.
Ingrediente
- 250 gr creveti natur
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe verzi
- 3 lingurite de sos de soia
- suc de lamaie
- 1 lingurita zahar
- 1 varf de cutit sare
- 3 linguri de amidon
- 2 linguri de pesmet
- 1 albus de ou
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 grapefruit roz
- 20 gr de radacina de ghimbir
- ½ legatura de coriandru
- 1 - 2 lingurite de zah?r brun
Instructiuni de preparare
- Crevetii se spala si se pun la decongelat si se sterg cu un prosop de bucatarie.
- Se cojeste usturoiul, se curata ceapa verde si se toaca marunt impreuna cu crevetii. Se potrivesc de gust cu 2 lingurite de sos de soia, suc de lamaie, zahar si sare. Se adauga amidonul si albusul usor batut si se formeaza chiftelu?e.
- Chiftelutele formate se dau prin pesmet si se prajesc de jur imprejur intr-o tigaie cu ulei fierbinte.Cand sunt rumenite se lasa sa se scurga pe servetele de bucatarie si se infig in frigarui.
- Grapfruitul se taie felii si se colecteaza zeama. Feliile se taie in cuburi mici. Se cojeste ghimbirul si se toaca. Se curata coriandrul si se toaca. Totul se amesteca cu restul de sos de soia, se pune zahar dup? gust si se serveste cu frigaruile.