- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morcovii de iarna este o reteta delicioasa post pentru o gustare rapida si energizanta.
Ingrediente
- 6 morcovi mijlocii
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu zahar
- 1/2 lingurita cu scortisoara
- o ceasca apa
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati morcovii de coaja, ii spalati si-i taiati felii subtiri, apoi ii asezati in cratita emailata cu ulei de salata si putina apa calduta. Fierbeti acoperit la foc mic pana cand se pot consuma.
- Sarati putin si turnati peste morcovi un sos de zahar pe care-l faceti din: 2 linguri cu zahar, 3 linguri cu apa, 1/2 lingurita de scortisoara pulbere. Fierbeti sosul 2-3 minute pe foc mic, rasturnati peste morcovi, si clocotiti mancarea 2 minute.
- Trageti vasul de pe foc si serviti morcovii calzi, cu paine prajita.