- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de zarzavat sunt perfecte in perioada de post si pot fi servite calde sau reci.
Ingrediente
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 telina
- verdeata
- 1 ceapa
- 1 felie de paine
- 3 linguri faina
- 200 ml ulei
- condimente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i de coaja si sfaramatii cu furculita pana se obtine un piure. Adaugati peste cartofi morcovii si telina date pe razatoarea mica, verdeata tocata, ceapa tocata si ea marunt, sare, condimente si o flie de paine bine faramitata.
- Framantati amestecul cu mana, faceti chiftele pe care apoi tavaliti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins.
- Serviti chiftelele de zazavat cu cartofi prajiti sau piure de spanac si salata asortata de muraturi.