- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele din soia granule si legume este o sulotie rapida de post pentru o mancare satioasa si aromat.Chiftelele din soia granule si legume le puteti servi simple reci sau calde, sau puteti prepara un delicios sos de rosii.
Ingrediente
- 100 gr de soia granule
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 telina
- verdeata tocata
- 1 lingura cu faina sau 2 felii de paine
- 3 linguri cu pesmet
- 200 ml ulei
- sare
- piper macinat sau cimbru maruntit
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Puneti sa fiarba soia granule intr-un vas smaltuit cu apa calda cat s-o acopere. Supravegheati fierberea, iar dupa 10 minute scurgeti in sita.
- Curatati legumele, spalati-le si puneti la fiert cu 1 l de apa calda. Lasati sa fiarba la foc potrivit jumatate de ora, dupa care le scoateti si le faramati cu furculita pana obtineti un piure.
- Amestecati soia cu piureul din legume adaugati painea faramitata (sau faina), sarati, piperati si colorati cu verdeata tocata fin. Framantati amestecul cu mana.
- Puteti condimenta cu usturoi tocat. Luati cu lingura din amestec, modelati chiftele pe care le treceti prin pesmet si le rumeniti in ulei fierbinte.
- Lucrati la foc potrivit spre tare, altfel chiftelele se imbiba cu ulei si devin nocive. Scoateti pe servetele de hartie.
- Serviti chiftelele calde cu salata de muraturi sau de varza alba, alaturi de paine prajita.