- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele din fasole boabe sunt perfecte in perioada de post sau cand doriti un preparat diferit si gustos in acelasi timp.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe - alba sau pestrita
- 1 cartof
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 6-7 catei de usturoi
- sare
- piper macinat
- 3 linguri cu faina
- 200 ml ulei.
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora; timp de fierbere pentru fasole 2 ore
- Alegeti fasolea bob cu bob, puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, lasati sa dea in clocot, aruncati apa si umpleti cu 1,5 litri de apa fierbinte oala cu fasole. Lasati sa fiarba 10 minute si puneti la fiert pastarnacul, morcovii si ceapa - spalate si curatate. Fierbeti cu vasul acoperit 1 ora, sarati putin si continuati fierberea.
- Puneti la fiert si cartoful curatat, spalat si taiat felii. Cand bobul de fasole se desface la atingere, scoateti legumele din oala sau scurgeti zeama intr-o oala mai mica.
- Treceti legumele prin sita sau sfaramati cu furculita. Sarati si piperati amestecul. ingrosati amestecul cu 1 lingura de faina.
- Luati din amestec bile potrivit de mari, modelati chiftele, treceti-le prin faina si rumeniti in ulei incins.
Scoateti chiftelele pe servetele, apoi treceti-le pe un platou mare pe care ati pus legume crude de sezon sau muraturi.