- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelute de dovlecel sunt varianta cu legume a clasicelor chiftelute de carne.De asemenea, aceste chiftelute fac parte din meniul copiilor fiind printre preferatele multora.
Ingrediente
- 4 dovlecei medii
- 3 oua
- 300 gr telemea
- 3 linguri faina
- 1 legatura marar
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Duvlecii se spala bine de tot cu apa, apoi se dau pe razatoare, cu coaja si seminte. Daca dovleceii sunt mai batrani se curata de coaja si de seminte, si abia apoi se dau pe razatoare. Peste dovlecelul ras se presara sare si se lasa 15 minute, ca sa isi lase zeama, apoi se ia cate putin si se stoarce bine de zeama si se pune intr-un bol.
- Separat se amsteca oula batute cu telemeaua rasa, mararul tocat fin, faina si putin piper macinat.Se adauga compozitia peste dovlecelul ras si se omogenizeaza compozitia.
- Se ia cu o lingurira compozitie si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti. Cand sunt rumenite frumos se scot pe un servet absorbant casa se absoarba surplusul de ulei api se pot aseza pe o farfurie pentru a fi servite.
- Optional se poate rade cascaval imediat ce s-au scos din tigaie.